Home   Wie ben ik   Technieken   Blog   Contact   
 
 
Plaatsing van het Marker borduren op de lijst van het Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland

U kunt de ondertekening zien: Youtube: Marker borduurwerk cultureel erfgoed. Het hoofddoel van de plaatsing is dat de kennis van de borduurtechnieken en de tradities niet verloren mogen gaan. Mijn taak in deze is groot, met veel plezier wil ik deze specifieke kennis delen.
INSCHRIJVEN
 
Richelieu, Engelsborduren en Frans monogram werk

Het linnen van tante Saartje, een linnen sloop met drie mooie wit-borduur technieken. Maak kennis met de klassiekers om thuis het brocante werk te kunnen maken, bijvoorbeeld het sloop dat u altijd al graag wilde......! De workshop gaat door

INSCHRIJVEN
Donderdag 16 november 2017
10.00 uur - 15.00 uur
€ 45.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Machinaal quilten, basis I en II

Met uw gewone naaimachine quilten, een vaardigheid met veel mogelijkheden. Meanderen is de meest bekende door- quilt techniek, maar er is zoveel meer te leren. Door middel van het maken van verschillende structuren maakt u kennis met deze erg leuke techniek. Basis I Meanderen en meer.... Basis II Structuren met toevoeging van organza aan uw textiel objecten. Beide workshops gaan door.
INSCHRIJVEN
Donderdag 12 en 26 oktober
9.30 uur - 12.30 uur
€ 60.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Mountmellick borduren

Een mooie Ierse wit op wit borduurtechniek. Het veelal florale verhaal wordt verteld d.m.v. toegepaste materialen die in Mountmellick, Ierland werden gemaakt. Namelijk witte breikatoen en crème-, witte satijn katoenenstof. Om veel reliëf aan de geborduurde motieven te geven wordt er een veelheid aan borduursteken toegepast.Bent u geïnteresseerd in stekenleer dan is deze cursus uitstekend geschikt. De cursus gaat door.
INSCHRIJVEN
Donderdag 19 okt. en 2 nov. 2017
10.00 uur - 15.00 uur
€ 90.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Hoe maak ik een quilt?

De basis leren van het maken van een quilt. Uitgevoerd met de naaimachine, in de techniek: voetje breed. Tijdens de workshop leert u de volgende technieken: het berekenen van de te gebruiken hoeveel stof, het snijden van de stoffen tot blokken, sashings, border en binding. En natuurlijk het verwerken van al dit moois tot een quiltje met de naaimachine. Het quiltje wordt toegepast als magic pilow. De workshop gaat door.
INSCHRIJVEN
28 oktober 2017
10.00 uur - 16.00 uur
€ 65.- excl. materiaal
Bekkers naaimachines Dordrecht

 
Machinaal quilten, basis cursus

Machinaal quilten, meanderen- en meer structuren toevoegen aan uw gemaakte textiel werkstuk. U leert free-motion werken, uit de vrije hand. De basis cursus bestaat uit 2 lessen. Les 1: meanderen en structuren, zaterdag 4 november 2017. Les 2: Machinaal quilten met toevoeging van organza, 18 november 2017. De workshops gaan door.
INSCHRIJVEN
4 november en 18 november. 2017
9.30 uur - 12.30 uur
€ 65.-
Bekkers naaimachines Dordrecht

 
Schwälmer borduren, steken sampler

Schwälmer borduren is een wit op wit, ajour borduurtechniek. Naast het samentrekken van de stofdraden, worden er ook stofdraden verwijderd.
Dit alles om een mooi kant effect te bereiken. Door middel van een steken sampler, van 45 cm x 45 cm, zie foto, leert u de verschillende vulsteken toe te passen. In voorbereiding van de cursus ontvangt u huiswerk, dit om zoveel mogelijk vulsteken te kunnen leren. Nieuwe data: 23 nov. en 7 dec.
INSCHRIJVEN
Donderdag 23 november 2017
10.00 uur - 15.00 uur
€ 90.-- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Stoplap

De basis van deze Sweet Bag is een stoplap uit 1892 van Adriana Goossen. Omdat Goossen mijn meisjesnaam is, trok de stoplap mijn aandacht. Geborduurd in tere pasteltinten op katoenen stof met zijden garens. Een stoplap is een oefening voor jonge vrouwen die veelal een merklap hebben gemaakt en zich verder bekwamen in het herstellen van textiel.
30-11, 14-12, 2018 11-1
INSCHRIJVEN
Start 30 november 2017
9.30 uur - 12.30 uur
€ 90.-- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Crazy Quilting, hand- of machine techniek

Crazy quilting is een geliefde quilt techniek uit de 19de eeuw die anno 2016 weer volop in de belangstelling staat door de combinatie van quilten en borduurwerk. Veel oude crazy quilts zijn herinneringen aan bijzondere gebeurtenissen, waarin stoffen verwerkt zijn van hoogtijdagen uit het leven. Zoals geboorte, huwelijk, jubileum, maar ook van afscheid. Hierdoor zijn de quilts uniek, door de bijbehorende toevoegingen van kantjes, lintjes, kralen en pailletten. De naadverbindingen van de stofjes zijn versierd met veel verschillende borduurtechnieken, een uitdaging om aan de slag te gaan. De workshop gaat door.

INSCHRIJVEN
Zaterdag 2 december 2017
10.00 uur - 16.00 uur
€ 60.- excl. materialen.
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Zijdelint borduren

Heel brocante, heel Engels, uw textiele werkstukken versieren met lint-borduurwerk.
U werkt tijdens de workshop aan een steken sampler om zoveel mogelijk verschillende bloemen te leren maken.Nieuwe datum: Zaterdag 9 december 2017. De workshop gaat door.
INSCHRIJVEN
Zaterdag 9 december 2017
10.00 uur - 15..00 uur
€ 45.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Walcherse gepearelde beuk

In de 2de helft van de 19de eeuw was het een feest op Walcheren om tijdens het huwelijk een mooi wit op wit geborduurd beukje te dragen. Het borduurwerk is uniek binnen de Nederlandse dracht, het borduurwerk ligt hoog boven op de pique stof, waaraan het beukje de naam ontleend, gelijk pareltjes. De workshop gaat door.
INSCHRIJVEN
Zaterdag 16 december 2017
10.00 uur - 15.00 uur
€ 45.- excl. werkboek- en materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Blackwork

Blackwork is een Engelse borduurtechniek die bekendheid kreeg door Catharina van Aragon, gehuwd met Henri de VIII was ze koningin van Engeland van 1509 tot 1534. Ze was een Spaanse koningsdochter en bracht de kennis en liefde van dit mooie borduurwerk mee uit Spanje. Door de schilderijen van de hofschilder Holbein is het Blackwork het meest bekend in Europa. Blackwork is een aftelbare borduurtechniek, merendeels uitgevoerd in zwart garen en geborduurd op wit linnen. De workshop gaat door.
INSCHRIJVEN
Zaterdag 20 jan. en 24 febr.2018
10.00 uur - 15.00 uur
€ 90.-- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Zeeuwse knop

De Zeeuwse knop vormt al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. De Zeeuwse knop is ontstaan als knopjes op het hemdboord van de boeren mannen uit de 18e eeuw, de zogenaamde braamknopen. De braamknopen veranderde in de loop van de jaren langzaam van vorm. Rond 1870 werd het de Zeeuwse knop, zoals hij er nu uit ziet.
Een stukje Zeeuwse trots, zelf te maken anno 2017/2018, heel modern met de gewone naaimachine. Het voorbeeld is uitgevoerd in de machine trapunto techniek, dit om de hoge accenten van de Zeeuwse knop goed te laten uitkomen.
INSCHRIJVEN
Donderdag 15 februari 2018
10.00 uur - 15.00 uur
€ 45.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur

 
Zeeuwse Bieze mouwtjes

In de 18de eeuw droegen mannen en vrouwen op zon- en feestdagen hemden met mooie steekmouwen, met geborduurde biesjes, de zogenaamde Biezemouwtjes. Bij de heren hemden werd het halsboord en halssplit ook verzorgd met wit- of zwart boorduurwerk, met als extra een geklost kant langs de halssplit. Omdat de biezen mooi waren, staken ze buiten het jasje uit, aan de mouwen en het halsboord. Tijdens de workshop werkt u aan 9 verschillende Zeeuwse Biezemouw rapporten en natuurlijk wordt alles afgewerkt met Zeeuwse puntjes.2018 22-2/ 8-3.
INSCHRIJVEN
Donderdag 22 februari 2018
9.30 uur - 12.30 uur
€ 60.- excl. materialen
Quiltshop Leur/ Etten-Leur